Doop en doopvoorbereiding

De geboorte van een kind is een hele bijzondere gebeurtenis. Het laten dopen van het kindje kan hierbij horen. Wilt u uw kindje laten dopen? Onze doopwerkgroep staat u graag bij in de voorbereiding van dit bijzondere moment. 

Voorbereiding

Wanneer u uw kindje wilt laten dopen, kunt u een geboortekaartje naar het parochiecentrum sturen (Herenweg 7, Hoogwoud). Na het ontvangst van het geboortekaartje neemt een van de leden van de doopwerkgroep contact met u op om een eerste afspraak te plannen.
Tijdens deze afspraak komen een of twee leden van de doopwerkgroep bij u thuis langs om met u in gesprek te gaan over de doop en tevens praktische informatie te geven over de voorbereiding van de doopviering. 
De werkgroep maakt een afspraak met de kapelaan over een doopdatum.
Als ouder kunt u zelf een viering maken aan de hand van een standaard opzet. Deze opzet ontvangt u digitaal van de doopwerkgroep. Er is binnen deze opzet ruimte voor persoonlijke woorden van bijvoorbeeld de doopouders, de peter en meter of opa en oma, maar bijvoorbeeld ook voor zang of muziek. 
U maakt als doopouders zelf het boekje voor de doopviering en zorgt voor voldoende exemplaren. 

Doopviering

De doopviering vindt plaats in de knusse kapel naast de kerk. Tijdens de viering wordt de doopkaars van uw kindje aangestoken aan de Paaskaars. Ook schrijven we de naam van de dopeling bij in het doopregister. Uw kindje wordt gedoopt met een persoonlijke doopschelp. Deze hangen we gezamenlijk aan het einde van de doopviering aan het bord achter in de kerk. Daar blijft de schelp een jaar hangen tussen de andere schelpen van alle dopelingen. Eenmaal per jaar worden de doopschelpen aan de ouders teruggegeven tijdens een speciale viering. Om deze viering bij te wonen zult u een uitnodiging ontvangen van de doopwerkgroep. 

Kosten en contact

De kosten voor het dopen bedraagt € 50,=. Deze kosten zijn voor de doopkaars, een oorkonde en een schelp. 
Heeft u vragen of wilt u uw kindje laten dopen? U kunt contact opnemen met de contactpersoon van de doopwerkgroep, mevrouw Judy Laan-Ooijevaar, 0226 352265, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..