logo klein

 

    Hoogwoud, november 2022


Beste ouders,

De werkgroep is weer volop gestart met de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie. De ouders van groep 4 van de scholen Hoogwoud/Opmeer/Spanbroek/De Weere ontvangen ook een uitnodiging om hun kinderen mee te laten doen.

Wij willen echter álle kinderen in Hoogwoud/Opmeer/Spanbroek/ De Weere de kans geven om mee te doen, ook als zij niet naar school gaan in deze gemeenten en wel hun Eerste Heilige Communie willen doen. Zo willen wij ze de gelegenheid geven om dit samen met ons voor te bereiden. Deze voorbereidingen vinden thuis en in de kerk plaats.

Hierbij geven we alvast belangrijke data door:
-woensdag 8 februari 2023, 20:00 uur, informatieavond voor alle ouders van de communicanten van 2023.
-zondag 12 maart 2023, voorstelviering
-zondag 16 april 2023, Eerste Heilige Communieviering

Mocht uw kind mee willen doen of heeft u vragen dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op.

U kunt uw kind tot uiterlijk 14 december opgeven.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Eerste Heilige Communie 

Hoogwoud/Opmeer/Spanbroek/ De Weere

en Pastor Anne-Marie van Straaten

 

 

Het doel van de werkgroep is de kinderen van groep 4, samen met de kinderen uit Spanbroek en de Weere,  voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie.

Als voorbereiding op de Eerste Heilige Communie wordt er een bijeenkomst voor de ouders georganiseerd. Tijdens deze avond wordt door pastor Anne-Marie van Straaten verteld over de Eucharistie en er wordt verteld hoe de begeleiding van de kinderen zal zijn, evenals de gehele praktische gang van zaken.

De kinderen worden voorbereid met behulp van een projectboek door pastor Anne-Marie. In verschillende bijeenkomsten werken zij toe naar de voorstelviering en de Eerste Heilige Communie.

De werkgroep ondersteund pastor Anne-Marie van Straaten bij de voorbereidingen en de vieringen.

Contactpersoon: Monique van Diepen  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.